left_1
latodis
telefoane latodis
acasa
despre noi
despre noi
servicii
contact

Toata gama de ecografe Latodis / WED oferite sunt certificate in conformitate cu legislatia in vigoare.
top
bullet

Ecografia de morfologie fetala


underline

Ecografia de morfologie fetala este o investigatie care se bazeaza pe niste ultrasunete care sunt emise de catre un aparat ecografic performant si care sunt apoi reflectate de catre tesuturi si inregistrate sub forma unor imagini digitale.


Ecografia este indicata de specialisti mai mult in saptamanile 22-24 de sarcina(pentru ca atunci fatul are toate organele dezvoltate), insa informatiile oferite sunt relevante in orice stadiu al sarcinii. Aceasta investigatie, se face frecvent in ziua de astazi, fara a prezenta nici un risc pentru evolutia sarcinii. Nu se utilizeaza radiatii ionizante (raze x), asa cum se intampla in cazul radiografiei sau tomografiei.


Ecografia morfologica fetala poate sa dureze aprox. 30 de minute iar informatiile oferite de aceasta sunt extrem de importante. Astfel, ecograful arata varsta gestationala, numarul fetilor, locul in care se afla placenta sau cantitatea de lichid amniotic. De asemenea ecografia poate identifica si anumite anomalii congenitale ale fatului cum sunt spina bifida sau despicatura palatina, anomalii fetale cardiace, digestive, renale, ale fetei, ale sistemului osos. Anumite anomalii fetale nu pot fi insa evidentiate ecografic datorita debutului tardiv in viata intrauterina sau in unele cazuri chiar dupa nastere: anomaliile de metabolism, anumite forme de hidrocefalie, micro/macrocefalie, ocluzie intestinala, anomalii scheletice sau unele forme de hernie diafragmatica.


In functie de gravitatea anomaliei descoperite la ecografie, se hotaraste impreuna cu gravida ce este de facut mai departe. Anumite probleme ale fatului pot fi insa remediate inca din perioada sarcinii. Unele anomalii cardiace se pot corecta partial cu ajutorul interventiilor endoscopice, aritmiile cardiace pot fi tratate cu ajutorul unor medicamente antiaritmice.


Si o parte din anomaliile congenitale ale tractului urinar pot fi corectate chirurgical.


Ecografia morfologica fetala, este oricum foarte emotionanta pentru ambii parinti, insa un plus il aduce faptul ca se poate vedea atat de bine chipul copilului (parintii primesc chiar poze).In unele cazuri parintii au chiar privilegiul de a se bucura de primul zambet al copilului si de prima fotografie in album.


Este foarte bine, ca orice gravida sa ia in serios importanta acestei ecografii, deoarece problemele evidentiate ecografic ale fatului care nu pot fi corectate prenatal, pot fi monitorizate pana la momentul nasterii cand fatul poate primi imediat ajutorul de care are nevoie.


Este firesc sa iti doresti ce e mai bine pentru copilul tau, sa stii cum se dezvolta, cat este de sanatos, cu cine seamana si ce sex are, iar de aceea cautarea unui cabinet cu un ecograf performant (3D/4D) si un medic specializat pe aceasta procedura, nu este deloc de neglijat. Cea mai performanta ecografie de morfologie fetala pe care o poti face, este cea 4D- in timp real, care iti va arata bebelusul in miscare.

top
Copyright © 2008 Latodis S.R.L.