left_1
latodis
telefoane latodis
acasa
despre noi
despre noi
servicii
contact

Toata gama de ecografe Latodis / WED oferite sunt certificate in conformitate cu legislatia in vigoare.
top
bullet

Ecografia mamara nu prezinta riscuri


underline

Ecografia mamara nu prezinta riscuri


Ecografia sanului este una dintre metode. Este recomandata si inainte de varsta de 35 de ani, spre deosebire de mamografie care poate fi efectuata doar dupa aceasta varsta. Daca tesuturile sanului sunt mai dense, daca sanul a fost operat sau iradiat, da rezultate mai bune decat mamografia. Dupa varsta de 40 de ani este indicat sa fie asociata cu aceasta.


"Ecografia mamara nu prezinta ricuri. Totusi, nu este o metoda 100% sigura pentru depistarea tumorilor. De exemplu, nodulii foarte mici nu sunt descoperiti cu ajutorul ei. Mult mai sigura si mai eficienta este mamografia"


Ecografia nu este o metoda dureroasa. Este complemantara mamografiei si permite diferentierea dintre o masa solida si un chist, dar si vizualizarea leziunilor atunci cand sanii sunt densi.


Cum se efectueaza?


Ecografia foloseste ultrasunete, adica unde sonore de frecventa inalta pentru diferentierea leziunilor solide de cele lichidiene, pentru detectia si evacuarea chisturilor si pentru examenul sanilor.


Potrivit specialistului nostru, ecografia mamara se realizeaza la fel ca orice alta ecografie: se aplica un gel pe piele pentru ca transductorul sa se miste usor si pentru a elimina aerul dintre piele si acesta. Transductorul va fi presat pe piele si miscat pe toata suprafata sanului care trebuie evaluat. Odata ce procedura a fost efectuata, gelul se va inlatura de pe san si te vei putea imbraca.


Tehnica examinarii ecografice este facila si se realizeaza cu un aparat modern de radioterapie. Se examineaza toata suprafata sanului, inclusiv regiunile axilare. Eventualele modificari sunt inregistrate pe o hartie speciala (fotografie) sau pe un CD.


Dupa o ecografie mamara nu este necesar sa adopti un anumit stil de viata, o alimentatie sau o activitate anume, decat daca acest lucru este recomandat de catre medic.


Daca este realizata cu un aparat performant si interpretata de un specialist, ecografia sanului poate constitui un examen extrem de precis.

 

top
Copyright © 2008 Latodis S.R.L.