left_1
latodis
telefoane latodis
acasa
despre noi
despre noi
servicii
contact

Toata gama de ecografe Latodis / WED oferite sunt certificate in conformitate cu legislatia in vigoare.
top
bullet

Ecografie sarcina


underline

Metoda moderna de diagnosticare a bebelusului, cu ajutorul ultrasunetelor care traverseaza tesuturile. E o metoda neinvaziva pentru organismul uman si deosebit de utila si eficienta pentru tine si bebe din burtica. Te ajuta sa descoperi din timp posibilele afectiuni genetice sau posibile probleme, de la inceputul sarcinii, pana la final.

 

O ecografie dureaza in medie 20-30 de minute, in cazul unei sarcini normale. In cazul unei sarcini gemelare, poate dura si o ora. In cazul ecografiilor speciale, de masurare, ecografia poate sa dureze pana la o ora in cazul unei sarcini normale si pana la 2 ore in cazul unei sarcini gemelare. La mine, chiar a durat 2 ore...

 

Ce este ecografia transvaginala?

 

Exista mai multe tipuri de ecografii care se fac in timpul sarcinii, in functie de evolutia acesteia. Daca sarcina este de pana la 11-12 saptamani, medicul iti va recomanda o ecografie transvaginala, adica vei putea sa-l vezi pe micut in uter. Aceasta ecografie este in general realizata precoce in timpul sarcinii pentru a determina varsta gestationala sau pentru a detecta o sarcina ectopica.

 

Poate fi efectuata si tardiv in cursul sarcinii pentru a determina localizarea placentei sau in cazul sarcinilor cu risc pentru a masura lungimea colului uterin. In cazul unei ecografii transvaginale, transductorul (care se introduce in vagin) este acoperit cu un manson de latex si cu un lubrifiant vaginal, ca si gelul K-Y. Daca este prezenta alergia la latex sa va comunica medicului inainte de efectuarea investigatiei.

 

Tipuri de ecografii abdominale

 

Ecografie 2D - bidimensionala

Ecografie 3D - tridimensionala


ecografie sarcina

Ecografie 4D - in timp real, arata bebelusul in miscare

ecografie sarcina


Cea mai des utilizata e ecografia 3D, ea ofera toate informatiile necesare despre bebe si evolutia sarcinii.

 

La ecografie 4D, doctorul iti da acasa si un CD cu un mic si pretios filmulet cu bebe. Te sfatuiesc sa faci ecografie 4D pe la 17-19 saptamani, daca vrei ca bebe sa iti apara pe filmulet cu totul. Altfel creste si vei putea vedea doar bucatele din el. Asa am patit eu, dar nu te necaji daca nu ajungi prea devreme, important e sa afli ca e sanatos. Restul, conteaza mai putin.

 

Ce inseamna morfologia fetala?

 

Inseamna ca mergi sa faci o ecografie (de obicei un 3D compilat cu 4D) si doctorul o sa-l masoare pe bebe din cap pana in picioare, la propriu! O sa afli ce greutate are, cati cm in lungime, cum ii functioneaza plamanii, rinichii, o sa vezi stomacelul si vezica, coloana vertebrala, o sa ii auzi inimioara cum bate! Evident, vei putea afla si ce sex are bebe, dar asta o poti face chiar si mai devreme, pe la 20 de saptamani. Se face de regula intre 22 si 26 de saptamani, atunci cand bebe are toate organele dezvoltate.

 

Cate ecografii sa fac in timpul sarcinii?

 

Sa faci atatea cate simti nevoia sau cate iti recomanda medicul! Revistele de specialitate spun ca e bine sa faci cel putin 3 ecografii, cate una in fiecare trimestru. Eu am facut pana acum cam... 12, fara sa fie probleme, doar cativa pitici de gravida pe care, daca ii vei avea, te sfatuiesc sa le faci pe plac. Nu prezinta absolut niciun risc, nici pentru tine si nici pentru bebe, asa ca du-te la ecograf de cate ori simti nevoia. Unde mai pui la socoteala ca faci rost de poze si filmulete cu aceasta ocazie, care se transforma mai apoi in amintiri de neuitat.

top
Copyright © 2008 Latodis S.R.L.