left_1
latodis
telefoane latodis
acasa
despre noi
despre noi
servicii
contact

Toata gama de ecografe Latodis / WED oferite sunt certificate in conformitate cu legislatia in vigoare.
top
bullet

Ecografie transvaginala


underline

Ecografia fetala reprezinta un test efectuat in timpul sarcinii care utilizeaza fascicule de ultrasunete reflectate pentru a realiza o poza a fatului, a placentei (organul care inconjura fatul) si a fluidului amniotic (lichidul care scalda fatul).

 

Aceste fascicule de ultrasunete reflectate realizeaza o imagine care poate fi vazuta pe un monitor. Imaginile, care pot fi si colorate sunt denumite sonograme, ecograme sau scanari si pot fi salvate ca si o parte a inregistrarilor copilului.

 

Ecografia fetala reprezinta metoda cea mai sigura de a detecta afectiunile fatului si de a obtine informatii despre fat, ca de exemplu marimea si pozitia. Nu se folosesc raze X sau alte tipuri de radiatii care ar putea sa dauneze fatului.

 

Se poate realiza precoce din saptamana 5 de sarcina. Sexul fatului poate sa fie determinat cateodata in jurul saptamanii 18 de sarcina. Avantaje Ecografia fetala este realizata pentru a evalua dezvoltarea fatului. Informatii distincte sunt obtinute in diferite trimestre pe parcursul sarcinii. 1. In primul trimestru ecografia fetala este realizata pentru:

 

# Determinarea evolutiei sarcinii

# Depistarea unei eventuale sarcini multiple

# Estimarea varstei gestationale (varsta fatului)

# Estimarea riscului de prezenta a defectelor cromozomiale, ca de exemplu sindromul Down

# Estimarea varstei fatului (varsta gestationala)

# Aprecierea dimensiunii si pozitiei fatului, placentei si fluidului amniotic

# Determinarea pozitia fatului, cordonului ombilical si a placentei in timpul procedurilor gen class amniocentezasau a recoltarii de sange din cordonul ombilical

# Detectarea unei malformatii congenitale, ca de exemplu defectul de tub neural sau al afectiunilor cardiace. 3. In al treilea trimestru ecografia fetala este realizata pentru:

# A se asigura ca fatul este viabil si misca

# Aprecierea dimensiunii si pozitiei fatului, placentei si lichidului amniotic

 

Ecografia transvaginala este in general realizata precoce in timpul sarcinii pentru a determina varsta gestationala sau pentru a detecta o sarcina ectopica. Ocazional este efectuata si tardiv in cursul sarcinii pentru a determina localizarea placentei sau in cazul sarcinilor cu risc pentru a masura lungimea colului uterin.

 

Cum sa te pregatesti In mod normal efectuarea ecografiei se face cu vezica plina. Astfel, se indica consumul de apa si de alte lichide chiar inainte de efectuarea testarii si evitarea urinarii inainte si in timpul efectuarii investigatiei. In cazul unei ecografii transvaginale, transductorul este acoperit cu un manson de latex si cu un lubrifiant vaginal. Daca ai alergia la latex spune-i medicului inainte de efectuarea investigatiei.

 

Se recomanda consultul medical in legatura cu orice motiv de ingrijorare referitor la necesitatea efectuarii ecografiei fetale, a riscurilor sale, a modului de realizare sau a rezulatelor care sunt indicate. Cum este efectuata In mod obisnuit o ecografie fetala este realizata de catre un medic specialist in ecografie. Totusi, poate fi efectuata de catre un radiolog sau de catre un obstetrician. Ecografia fetala poate fi efectuata in cabinetul medicului, in spital sau in clinica. Deseori nu este necesara indepartarea completa a hainelor, poate fi lasat tricoul (sau bluza) si indepartat de la nivelul taliei fusta sau pantalonul. Daca pacienta poarta o rochie atunci aceasta va fi acoperita cu hartie sau material.

top
Copyright © 2008 Latodis S.R.L.