left_1
latodis
telefoane latodis
acasa
despre noi
despre noi
servicii
contact

Toata gama de ecografe Latodis / WED oferite sunt certificate in conformitate cu legislatia in vigoare.
top
bullet

Pregatirea prealabila a unei ecografii abdominale


underline

Ecografia abdominala generala este o investigatie imagistica neinvaziva.

 

Descrierea procedurii pentru ecografie abdominala: prin aceasta investigatie se obtin imagini din interiorul corpului, in timp real. Ecografia abdominala vizualizeaza ficatul, colecistul, pancreasul, antrul stomacului, duodenul, aorta abdominala, vena cava inferioara, rinichii, splina, vezica urinara si prostata/uterul.

 

Pregatirea prealabila a unei ecografii abdominale

 

Pentru a obtine imagini de o calitate crescuta pacientul trebuie sa se pregateasca. Este necesar post alimentar minim 6 ore si aport crescut de lichide necarbonatate chiar inainte de inceperea procedurii. Avand in vedere ca o examinare dureaza aproximatix 30 minute este recomandabil ca pacientul sa inceapa procedura cu vezica urinara plina (sa aiba senzatie de urinare chiar de la inceput), consumati lichide negazoase 1-1,5l. Tot pentru imbunatatirea imaginilor este recomandat ca pacientul sa urmeze cu o zi inainte tratament cu medicamente ce absorb gazele digestive (carbune, simeticona).

 

Dupa efectuarea ecografiei , medicul va reexamina imaginile obtinute si va intocmi buletinul ecografic. Buletinul ecografic si imaginile pot fi trimise si prin email sau inregistrate pe suport foto sau CD/DVD pentru reevaluari ulterioare. Datorita fiabilitatii si sensibilitatii in depistarea anomaliilor structurale, examinarea ecografica a abdomenului este recomandata anual ca metoda de screening a unor patologii nemanifeste clinic.

 

top
Copyright © 2008 Latodis S.R.L.